Čištění povrchů v restauracích a stravovacích službách

Udržujte povrchy čisté a bezpečné

V rámci zajištění bezpečného a hygienického prostředí je důležité, aby restaurace a stravovací podniky měly k dispozici kontrolní seznamy, s nimiž snadněji zvládnou dodržovat běžná doporučení pro čištění a dezinfekci povrchů, které přicházejí do styku s potravinami, a povrchů, kterých se lidé často dotýkají. Mezi takové povrchy patří například:

  

Zázemí podniku bez přístupu veřejnosti
kliky dveří, vypínače, zásobníky, povrchy přicházející do styku s potravinami, povrchy přicházející do styku s rukama, vodovodní baterie a rukojeti a nádobí.

Veřejné prostory podniku
kliky dveří, vypínače, zásobníky, ochranná plexiskla, jídelní lístky, stoly a židle, pulty, pult pro výdej jídel s sebou a pokladní terminály / čtečky kreditních karet. 
 
Toalety
kliky dveří, vypínače, zásobníky, vodovodní baterie a rukojeti u umyvadel, WC sedátka a splachovadla.
 
Připravte pro vaše zaměstnance v restauracích a stravovacích službách jasný postup, který mají dodržovat, a naplánujte časté čištění.